Kamp Čakor

Ovaj kamp se nalazi skoro na vrhu prevoja Čakor, u okviru vrijednog domaćinstva Jokić koje redovno dolazi na katun. U ovoj zoni se nalazi još nekoliko domaćinstava, a svako od njih može da ponudi neku uslugu. Svi prodaju domaće proizvode, pripremaju domaća jela, a većina žena se bavi ručnom radinošću. Ako odsjednete ovdje, moći ćete da istražujete predivnu planinu Čakor.

Sa vrha Čakora pogled se pruža svuda unaokolo. Odavde se vide Prokletije u svom sjaju, Rugovska dolina prema Kosovu, doline Mokre planine. Možete se odlučiti da idete katunskim putem, a možete krenuti na sasvim drugu stranu, prema Prokletijama, preko Starca i Bandere, ili se možete spustiti u Rugovsku klisuru i odatle se uključiti na katunski put na Kosovu. Samo vodite računa, ovo je nezvanični granični prelaz, a u Turističkoj organizaciji Plav se raspitajte o proceduri prelaska granice.

U svakom slučaju, ovo je jedini od 5 kampova do kog se može doći asfaltnim putem. Odavde dalje možete terenskim vozilom, biciklom ili pješke. U nova istraživanja možete i na konjima koje ćete iznajmiti kod porodica u katunu.