Kamp Rušin krš

Ovaj kamp je udaljen 20 kilometara od kampa Čakor, i nalazi se neposredno uz katun koji se takođe zove Krš Rušin. U katunu od juna do septembra budu tri domaćinstva sa svojim stadima. Ovdje ima mladih ljudi koji cijelu ovu zonu poznaju kao svoj dlan.

I u ovom katunu, kao i u ostalim, možete kupiti domaće proizvode, iznajmiti konje, jesti tradicionalnu hranu, i probati jedan od specijaliteta koji smo samo ovdje našli – sok od šišarke od crnog bora! Tačno iznad katuna nalaze se ostaci stare nizamske kule, utvrđenja turske vojske, jer je nekada davno ovdje bila granica turskog carstva.

Za ovo mjesto su vezane i razne priče i legende, koje će vam mještani rado ispričati. Iz ovog katuna možete lako istraživati u više pravaca – možete doći do katuna Ćafa prijedolska, gdje se nalazi i mala crkva čuvena po tome što je na najvećoj nadmorskoj visini u Crnoj Gori. Ili možete krenuti  pored Vulevog katuna, udaljenog nekoliko stotina metara od kampa, gdje ćete naći porodice koje takođe nude niz usluga, i otići prema nekada najvećem katunu koji se zove Mašnički.

U Mašničkom katunu sada ima nekoliko redovnih stočarskih porodica, a ima i nekoliko brvnara koje služe samo za odmor, i koje se mogu iznajmiti ako vam kamperski način života ne odgovara.