Signalizacija za usluge

U samim katunima kroz koje ćete proći nude se različite usluge. Za detaljan pregled tih usluga pogledajte mapu, jer smo tamo označili sve što se u katunima vidi. A kada se nađete na licu mjesta, usluge su označene na sledeći način:

Kampovi – ovim piktogramom su označene lokacije na kojim su napravljeni kampovi u okviru postojećih katuna. Kamp mjesta su besplatna, ali ako vam je potrebno iznajmljivanje šatora, ta se usluga plaća.

Smještaj – ovo su brvnare na planini koje su vlasnici spremni iznajmiti ljudima koji više vole krov nad glavom nego šatore.

Domaća hrana – u katunima u kojima vidite ove piktograme ćete naći porodice koje vam mogu pripremiti neke od domaćih specijaliteta karakterističnih za katune.

Jahanje konja – u katunima gdje vidite ovaj piktogram možete iznajmiti konja. Sa mještanima se dogovorite o detaljima.

Seoske aktivnosti – ukoliko želite da učestvujete u nekim od tipičnih soskih poslova u katunu, pitajte mještane u katunima gdje vidite ovakve piktograme.

Tipični proizvodi – ukoliko želite da neki odtipičnih proizvoda u katunu kupite, potražite kolibe na kojima stoji ovaj piktogram, a proizvodi su različiti, možete kupiti sir, kajmak, slatko od borovnice i šumskih plodova, krompir, sokove, rakiju i slično.

Suveniri – u katunima gdje stoji ovaj znak naći ćete porodice koje prave suvenire, ili od drveta, ili pletu odjevne predmete od vune.

Punjenje telefona – svi katuni na trasi Katunskog puta su dobili solarne sisteme, pa ćete kod njih moći da dopunite mobilni telefon, baterije za kameru ili GPS uređaj.