Važne informacije

Kretanje motorom ili terenskim vozilo mimo postojećih puteva je zabranjeno, i time se ugrožava priroda ove lijepe zone, pa vas molimo da ne skrećete sa puteva.

Kada prolazite vozilom ili motorom kroz katun, molimo vas da se krećete polako da ne biste podizali veliku prašinu koja smeta i ljudima i životinjama. Trudite se da ne pravite veliku buku i ne narušavate mir mještanima.

Ukoliko želite da pređete granicu mimo zvaničnog graničnog prelaza, a za to imate nekoliko prilika na ovoj trasi, vodite računa da morate o tome obavijestiti neki od centara bezbjednosti u okolnim gradovima, i predati zahtjev i kopije putnih dokumenata u skladu sa zakonskom procedurom. Vozila ne mogu preći granicu van zvaničnih prelaza.

Ukoliko se nađete u gustoj magli ili jakom nevremenu, zaustavite se dok se situacija ne popravi. Ukoliko se izgubite ili vam je potrebna pomoć, pozovite međunarodni broj za krizne situacije 112.

Napominjemo, ovom stazom se krećete na sopstvenu odgovornost. Na njoj nema mnogo opasnih tačaka, i trudili smo se da ih označimo, ali planina ima svoju ćud i naizgled pitoma mjesta u određenim uslovima mogu predstavljati opasnost. Ova zona je naseljena katunima, tako će vam mještani priteći u pomoć ukoliko se nađete u opasnosti.